Invatamantul si educatia

ÎNVĂŢĂMÂNTUL SI EDUCAŢIA

ŞCOALA GENERALĂ CLASELE I-VIII PUI

Are în componenţă două şcoli gimnaziale (Pui – unde este şi sediul central, conducerea şi administraţia – şi Băieşti) şi 11 şcoli primare: Galaţi, Ruşor, Şerel, Uric, Râu Bărbat, Hobiţa, Ponor, Ohaba Ponor, Federi, Fizeşti 1 şi Fizeşti 2.
Comuna Pui a fost prima din judeţ care a acceptat comasarea unor clase V -VIII şi s-a renunţat, astfel, la învăţământul alternativ la acest nivel de şcolarizare.

De asemenea, elevii de ciclu gimnazial din comună, pentru a ajunge la şcolile unde învaţă, au de parcurs distanţe destul de mari, care, socotite dus-întors, se ridică la aproape 65 de kilometri.
Comuna a primit, în urma programului derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, două microbuze pentru efectuarea transportului şcolar, fiind singura localitate din judeţ care a primit, până în prezent, mai mult de un astfel de mijloc de locomoţie destinat elevilor.
Transportul elevilor la şcoli este realizat pe patru trasee, acestea fiind Federi – Ohaba Ponor – Ponor – Pui; Uric – Hobiţa – Râu Bărbat – Pui; Fizeşti – Galaţi – Pui şi Şerel – Ruşor – Băieşti, rutele fiind executate, normal, tur şi retur.

  • Website-ul Şcolii generale, clasele I-VIII PUI (clik AICI)

Imagini din şcolile din comună

[nggallery id=3]

Lasă un răspuns